Bergsbrantens skatt #2

Nattens minusgrader hade skapat frusna vattendroppar på rad. Istapparna försökte klamra sig fast på berget men redan nu tidigt på förmiddagen var solen obarmhärtig. Tunna rännilar letade sig fram längs skrevor, mellan mossa och lavar för att till sist nå brantens överhäng och den fria luften.

Ibland bara en droppe i taget som klamrade sig fast i skuggan under bergets fot. När solen rörde sig mellan träden var loppet kört, bara en tidsfråga innan allt förvandlades till vatten igen. Inte bara fotografen kände en viss stress inför omvandlingen, ljudet av vatten som strävade neråt fick nästan istapparna att vilja vika undan och fly. Själv fick jag försöka undvika de istappar som hade mest bråttom att nå marken.

(Ledsen för kamerans bakgrundsljud, glömde min mikrofon hemma…..)

Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Bergsbrantens skatt #2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: