Bergsbrantens skatt #3

Vid bergets fot glimrade det när kaskader av vatten lämnade branten för att söka sig vidare. De genomskinliga stalagmiter som droppvis formats på marken under de kyligare timmarna var nu utsatta för ett omedelbart hot om destruktion.

Bara de som trängt ihop sig på större stenar stod emot än så länge, men utgången var viss. Vattnets vinter- och vårkretslopp skall slutas så växtlivet åter kan producera det syre vi behöver, gratis. Växternas enda motkrav är att de får finnas kvar på sina egna premissser.


Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

7 reaktioner till “Bergsbrantens skatt #3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: