Bergsbrantens skatt #4

En ung gran, som slagit rot under branten, har inget val. Skyddet från berget mot hårda vindar från norr kanske kan kompensera olägenheten av vätsketillförsel i fast form. En utsatt position, förvisso utan större konkurrens, under några hårda vårvinterveckor.

Granar uppvisar ett anmärkningsvärt motstånd redan i ung ålder. Sega böjliga grenar och barr som håller om dem. Lite inflation, i form av förlorade skott som faller av, får granen räkna med här. I längden kommer den säkert att gynnas som sina åldrande släktingar intill.


Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Bergsbrantens skatt #4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: