Bergsbrantens skatt #5

Som att stöpa ljus, tålmodigt omfamnas fjolårsgräs och torra kvistar. Det nollgradiga vattnet sveper in men behåller en form som går igen. Urformen längst in kan skönjas, inte bara genom isens transparens, utan också genom dess föränderliga yttre form.

Tanken slår mig plötsligt. De former som framträder här påminner mig precis om de frusna ögonblick jag själv försökt avbilda i Härjedalens livliga forsar. Där vattnet håller ihop i organiskt mjuka former trots dess våldsamma framfart i vattendragen.


Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Bergsbrantens skatt #5

  1. Isens former i naturen är så fascinerande. Jag har inte kommit iväg till något sånt ställe i år men får njuta av dina foton i stället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: