Trädkryparen

En fördel med att befinna sig en bit ovan mark, i detta fall i ett fågeltorn, är att man ser världen lite mer ur fåglarnas perspektiv. Ett lågmält lite ovanligt läte från al-dungen fick mig att vända blicken från havsviken in mot skogen. Försökte efterlikna det tysta ljudet och fick faktiskt svar på tal, så att säga. En liten ivrig och välkamouflerad ryggtavla syntes genom de blommande al-kvistarna och avtecknade sig mot stammens spruckna bark.

Trädkryparen rörde sig konstant, ständigt uppåt i en spiralrörelse runt trädstammen. Tar stöd med den förhållandevis långa stjärten, lyssnar och letar i barkens veck. Den har inga som helst problem att klättra lodrätt eller få grepp om en lutande stam tack vare sina långa klor. Med en lång och spetsig näbb, till synes klen, bearbetar den på hackspett manér barken och lösgör vid behov så mycket som behövs för att finna de slöa insekterna.


Orrevikskilen, Strömstad – 15 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

8 reaktioner till “Trädkryparen

  1. As Donna said, we have almost the same bird here in the states – it also spirals up trees. I love seeing them – they blend in so well and are so quiet that I don’t see them often. Nice photos!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: