Halsbrytande ankomst

TRANA (Grus grus)

En ensam trana passerar över viken när fyra artfränder plötsligt sträcker på sina halsar och stämmer upp en trumpetserenad som ekar långväga. Tranan i skyn stannar upp i sin glidflykt och kastar en blick neråt vattnet som mest bestod av is långt in på förmiddagen (se inlägget om sångsvanarna). Han eller hon svarar för att rekognosera var kvartetten håller hus och får genast en fyrfaldig replik från strandkanten. Ser lite halsbrytande ut när den hastigt bestämmer sig för att vända över skogen med sina långa vingar och nästan brådstörtat landa intill de övriga, faktiskt så att den fick ta ett par snubblande steg i leran. Kanske en avlägsen släkting eller bara någon de andra tyckte var ensam, de pratade i alla fall snabbt ihop sig. Antagligen om väder och vind, hur vintern har varit och om årets semester i Sverige eller Norge.


Nöddökilen, Strömstad – 28 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Halsbrytande ankomst

  1. I enjoyed the translated text…this must have been wonderful to see. 🙂 I love the posture of the four ”freinds” and in the last photo, the crane could be wearing an elegant designer cape. 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: