Trädgårdsliv #1

SOLVÄRME

Ett tag sedan sist, men med värme och sol har rabatter, buskar och träd skjutit fart ordentligt. Då vaknar husets varmvattenproducerande solfångare och den här gubben till liv också, liksom trädgårdens alla andra invånare. Humlorna har bråda dagar, det gäller att försöka livnära sig på det som hittils börjat blomma.

Det har inte regnat på ett bra tag så vattenbadet för fågel och insekter fick en behövlig påfyllning. Daggkåpan lyckas själv med att fånga nattens kondenserade fukt, tack vare sina håriga bladkanter. Dropparna sitter kvar i de ännu inte utslagna bladvecken långt in på dagen. Till stor hjälp för de mindre insekterna i rabatten.


Egen trädgård, Strömstad – 12 maj 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Trädgårdsliv #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: