Trädgårdsliv #2

LOCKANDE TONER

Tänkte lite som Gustaf denna dag, i en trädgård blir man aldrig uttråkad. Så jag fyllde kaffetermos, bredde mackor och slog mig ner i soffan vid husväggen, mitt på dan i bländande sol. Trots att det är magert med träd i kvarterets villatomter hördes ändå löv- och ärtsångare hålla igång. Lite längre bort, från en granne som behållit sina gamla och krokiga tallar, ljöd en annan sång som startade på samma ton var gång. Det var inte årets första rödtjärt, men antagligen den som har häckat hos grannen de senaste åren.

Hämtade kamera och spelade upp sången på mobilen. Som ett pil kom han snabbt över mitt huvud och landade i grannens gamla TV-antenn, mäkta upprörd av den snabba sången att döma. Kände mig lite skamsen och egoistisk, bara för att jag också vill se honom hos ”mig”. Han korsade luftrummet över mig ett antal gånger, ofta sittande dold i dunklet av den nyss utslagna lönnen. Tog så mod till sig och sökte en bättre överblick från den höga björken för att lokalisera inkräktaren. Vågade sig till och med ner på den sterila gräsmattan en gång (numera kattfritt sedan några år tillbaka).

Senare under kvällen, verkade han ha accepterat de som rörde sig i trädgården. Han besökte det sista kvarvarande äppelträdet på tomten, inte för att leta insekter, utan bara för att konstatera att en mobiltelefon på repetition inte utgör något större hot. Inspelningen var väl kanske inte av bästa kvalité vilket fick en mer aggresiv talgoxe att formligen skälla ut det mekaniska oljudet som aldrig upphörde.


Egen trädgård, Strömstad – 12 maj 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Trädgårdsliv #2

  1. Kul historia, och lite taskig ;). Jag stod själv för några dagar sedan och försökte göra samma sak med en näktergal. Jag spelade in och hoppades locka ut den ur buskaget. Men den vägrade. Så jag fick gå därifrån.

    Dina bilder visar också att jag hade fel när jag tog fel på en buskskvätta och en rödstjärt. Förr såg jag buskskättorna överallt när jag bodde i Skövde och gick på fälten där natoövningar och annat hölls. Men nu ser jag dem inte mer. Jag saknar dem. Så min lycka när jag såg en sitta i en en var nog mer önsketänkande.

    Förresten var jag förbi Strömstad en kortis förra veckan på väg till Oslo.

    Må väl.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: