Levande vatten 14

För 42 år sedan åkte jag runt i Norrland under ett år och besökte skolklasser för att intressera elever för natur och miljövård (som det hette då). Tillvägagångssättet var enkelt. Med en diaprojekter och 100 bilder i ett rullmagasin samt ett kasettband med Pink Floyd försökte jag väcka intresse för den förening som betytt mycket för mig i unga år, nämligen Fältbiologerna. Detta var något nytt då och reaktionerna lät inte vänta på sig. En lektionstimme med många frågor och diskussioner gick snabbt. Kombinationen av bild och musik har följt mig sedan dess.

Jag har nu börjat experimentera lite grann igen, i snålhetens tecken med diverse gratis program på nätet. För att känna om och vad det tillför till bilderna, hur de tolkas och vilken känsla man vill förmedla. Bilden flimrar förvisso förbi under en kort stund, men betraktaren ”tvingas” ta in en helhet, om man orkar igenom hela visningen. Gratisprogrammen har sina begränsningar i kvalité och storlek, men det går att fuska lite. För den nyfikne har jag använt ett filmredigeringsprogram för bilder och musik som heter Icecream Video Editor, de har också ett rent bildvisningsprogram. Tar tacksamt emot tips på andra program och arbetssätt.

Så detta är min syn på en liten granskogsbäck, i novemberdagens sista ljusa timma.

Bålerödsbäcken, Strömstad – 2020-11-22

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Levande vatten 14

    1. Tack, ibland kan man hitta en rytm i musik som skapar bilder i huvudet. Denna gång var det tvärtom. Men tack vare det fria musikbiblioteket på Youtube kan man hitta en del rent instrumentalt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: