Nysnö på Saltö 1

Anpassning efter väderlek

Efter en längre period av kyla och i stort sett barmark, kom det äntligen nysnö i samband med omslag till mildare väder. Tog mig ut tidigt till Saltö, som är en del av Kosterhavets nationalpark, medan snön låg orörd. Jag var helt ensam så när som på en skotare som höll på att plocka upp ris och grenar efter den gångna plockhuggningen av tät tallskog längs stigarna ner mot havet. Skogen var ljusare nu, med bättre genomsikt och gallringen hade faktiskt gjorts med viss försiktighet. Återstår dock att se vad som göms under snön. En rödhake hade i alla fall dragit nytta av arbetet. Gömde sig eller försökte hitta insekter i en hög av ris när jag traskade på längs stigen. Den hörsammade direkt mitt tystlåtna försök till fågelvissling och hoppade upp på toppen av rishögen för att spana in falskspelaren. Tog farväl och fortsatta ner mot havsstranden.

Saltö, Kosterhavets nationalpark – 16 feb 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: