Vårvinter i Rogen 3

Vandrare i natten

Nysnö som drevat över den tunna skaren avslöjar de som varit ute mellan skymning och gryning. De äldre förstorade spåren syns tydligast, men det är svårare att utröna vem som gått fram. Avstånd mellan avtryck, gångart och steglängd samt miljön blir viktiga ledtrådar i det spännande detektivarbetet. Ibland kan man se hur räven korsat harspåret flera gånger och hur haret ökat farten, med påföljd att skaren brister under de kraftigare bakbenens avstamp. Skogsfågel som dalripa och orre mera skrider fram, letar knoppar eller viloplats. En störning och ett hastigt uppflog med spretande vingpennor avslöjar vingbredd och storlek. Om bara skaren hade burit den skidande fotografen också kunde historierna blivit mycket längre och mer intressanta.

Dalripor vid vattenhål

Samtliga foton Rogens naturreservat – 11-16 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Vårvinter i Rogen 3

  1. These are fascinating, Hans. One can truly be a wildlife detective, looking for the signs, knowing who/what left the tracks in the snow, and if anything transpired because of a second set of tracks. Fun, interesting stuff!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: