Bristningsgränsen

Sol, värme och vårvanvett! Det är inte så mycket träd och buskar begär för att öppna upp sig och provsmaka på sommaren. Inte spränger det och brister som vårisen, snarare så avvecklas skyddet långsamt, grönskan gluttar lite för att känna på omgivningens morgontemp och bestämmer sig till sist. Nu är det dags, att veckla ut den förkrympta spirande skapelsen, som rymdes i en enda knopp. Ta emot överskottet av koldioxid och ge oss andra djur lite extra syretillskott. Kan behövas när våren tar andan ur en och annan.

Lövsprickning, Hällekind Strömstad – 28-29 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Bristningsgränsen

  1. Vem vet, vi skulle nog bli förvånade om vi hade avlyssningsapparater på träden, det kanske låter mer än vi trodde, men man får ha vaksamma våröron precis som du har sökande vårblicken på när du fotograferar knoppar. Fin knoppserie!

    Gilla

    1. Ja, tanken svindlar lite fast vetenskapen idag har upptäckt att de kan kommunicera med varandra. Intressant att ta del av, fast kanske inte är lämpligt för våra öron. Jag fortsätter krypa nära marken, man vet aldrig….

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: