Invasiv avart

Strandtåg (Nylona maritima)

Ett tyvärr inte nytt inslag i strandfloran, men ett ständigt växande problem. Tillför inget då den är ständigt grön och ej förmultnar. Tränger istället undan andra strandväxter och förorsakar sterilitet i sin nästa övergångsfas, mikrolevande i havet, när sol brutit ner strandtågen i sina minsta beståndsdelar. Regnet göder sedan havet och dess invånare går en lång plågsam död till mötes. Dess vattenlevande släkting Havstrålen (Horribulus maritima) är mer skonsam då den snabbare dödar de större frisimmande varelserna när de fångas av dess overksamma garn på havets botten. Andra arter på stranden kan bara huka sig och vädja till mänsklig omsorg, så kallad förvaltningsplan i nationalpark.

Strandväxter, Saltö Strömstad – 2021-05-07

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: