Bockmötet

KRAFTÖVERFÖRING

Jag brukar inte skriva om utrustning då min enda sponsor heter pensionsutbetalning, enligt Nordea. Under våren har jag dock känt mig låst med mitt fasta tele på 400 mm utan bildstabilisering och önskat en större flexibilitet. Hitta till slut en zoom på 150-600 mm som var knappt använt. En lite nervig auktion slutade dock lyckligt och jag åkte för att träffa säljaren, en känd naturfotograf vid namn Håkan Nunstedt. Han har fotograferat i ca 50 år med en speciell förkärlek till klövvilt och skogsfågel. Många timmar i gömslen och på småvägar har resulterat i fantastiska bilder, där tjäderspelen utmärker sig speciellt. Ta gärna en titt här på Håkans hemsida.

På något märkligt sätt känns det som hans händer fortfarande vilar över det tunga objektivet och ställt in min sökare på vilt. Det som hände första testkvällen var nämligen lite märkligt. Efter mer än tre timmar i regn (under tak i ett fågeltorn) i väntan på lite kvällsljus tvingades jag hem när ljuset blev för dåligt. Bara efter några hundra meter uppenbarade sig tre rådjur i den dunkla skymningen på naturreservatets ängar. Följde dem med kameran ett tag och fick se hur den yngre bocken sökte skydd hos den äldre när jag dröjde kvar för länge. Nästan som ett far-och-son-förhållande medan hinden gick sin egen väg. Lite längre fram längs vägen dök ännu en råbock upp!

Jag har egentligen aldrig intresserat mig för större däggdjur. Kanske att det påminner för mycket om jakten på detta vilt. Men, nu när tillfället gavs blev det en annorlunda upplevelse, trots att rådjur ses nästan dagligen när man är ute. Skall bli spännande att se hur länge Håkans kraft sitter kvar. Hur som helst, det kanske bara var ett inspirerande samtal med honom som släppte spärren. I vilket fall som helst, tack för det Håkan!

Samtliga bilder från Nöddö och Vik, Strömstad – 2021-05-16

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Bockmötet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: