Mitt i spenaten 3(4)

De finns där, överallt är det insekter och spindlar. Var och en med sin nisch, sin hemort och vårdväxt. En trygghet att hålla sig till, hitta en partner eller som basstation för dagens jakt. Vi ser dom bara när vi själva håller oss i stillhet. Först då avslöjar minsta rörelse deras närvaro och vi kan förundras över en tillvaro, på ytan lugn, men ett invecklat nätverk där alla bor i ett utsatt område. Nätverket verkar löst sammansatt och saknar ledare. Så länge växtmiljön är intakt så fungerar den välbalanserade gemenskapen utan inblandning utifrån. Styrinstrument är ett okänt begrepp i denna makrovärld för att skapa jämvikt.

Ung vårtbitare på treklöverblad

Bilder från en skogsväg vid Strömsvattnet, Strömstad – 2021-05-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Mitt i spenaten 3(4)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: