Mitt i spenaten 4(4)

Att låta andra göra jobbet för att sedan försöka dra fördel av sin egen storlek fungerar kanske i den mänskliga marknadsekonomin. Inte det vackraste spindelnätet månntro, men effektivt för feta tvåvingar verkar det vara. När sedan en objuden middagsgäst dyker upp gäller det att först ta skydd och markera vem som äger fångstplatsen. En komplicerad benfäktning, ett kort motanfall och inkräktaren får ge vika. I lövsprickningens tid finns det gott om bladlöss, inte så feta men med lite extra insats får man hålla till godo med vad som erbjuds den girige. Lärdomen av denna bildserie får väl bli att den som skapat produktionsmedlet och gjort hela jobbet också skall kunna dra nytta av resultatet.

Bilder från en skogsväg vid Strömsvattnet, Strömstad – 2021-05-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Mitt i spenaten 4(4)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: