Fritt förfall #2

Kommunen öppnar stora famnen när någon lovar guld och gröna skogar såsom hotell och äventyrsbad för stinna oljeschejker från grannlandet i väster. Men, med en svikande oljemarknad på hemmaplan tvekar också de mest riskbenägna finansiärerna. Planer justeras, några ungdomar skejtar inomhus ett tag. Och, tiden den går och förfallet är det ingen som rår på.

Arvoden till vaktbolag uteblir, tillsynen blir allt glesare och snart drar det rätt igenom hela byggnaden när inte ett enda helt fönster finns kvar. De låsta grindarna har rostat sönder och ersatts av några betongsuggor. Stängslet på berget runt området viker ner sig. Ingen tycks ansvarig för att barn kan komma förbi och skada sig. Glas överallt och träden som täcker husets framsida tittar nyfiket in genom tomma hål i fasaden. Fritt fall för ett förfall!

Den sedan mer än 30 år nedlagda Electroluxfabriken i Strömstad – 2021-06-21

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Fritt förfall #2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: