Stilleben #1

Både natur och människa lämnar spår efter sig på havsstranden mot väster. Men får man egentligen röra något som spolats upp på stranden i en nationalpark. Det faller sig kanske naturligt att ta hand om det som inte bryts ner, plast vanligtvis. Men allt trä som spolas upp, nött av hav, klippor och stenar, är väl ett naturligt element på en havsstrand?

Att samla ihop, resa landmärken efter sig själv eller göra en installation av de naturliga elementen blir allt vanligare. Ett konstuttryck eller bara vanlig klåfingrighet blandat med samlarmani spelar ingen roll. Det gillas inte av förvaltaren, speciellt om man flyttar sten och reser ett bomärke som skriker ut ”I was here!”

Någon har dock haft en tanke med sitt mödosamma arbete. I ”huset” låg två skyddade ägg i form av flöten från fiskeredskap. Hittade ett tredje flöte som jag kompletterade samlingen med. Lite skydd mot solljusets nedbrytande effekt kan väl inte vara straffbart. Nu kan fler uptäcka och se vad havet för med sig.


Samtliga bilder från Kockholmen, Kosterhavets nationalpark – 2021-07-19

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Stilleben #1

  1. Några grenar som man flyttar lite på och arrangerar kan väl vara ok. Men som på Öland t.ex. där folk bygger stentorn överallt och på så sätt förvandlar landskapet har det gått för långt. Din andra och sista bild fastnar jag för, effektfullt i sv/vitt.

    Gilla

  2. Tack, den sämsta varianten är alla stenrösen, direkt vilseledande på fel plats som i fjällen. För mycket energi kvar i kroppen tydligen, föreslår att man vandrar en mil först…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: