Stora Fjäderägg #6

OVANLIG FÅNGST

Det händer ibland att något ovanligt fastnar i näten. Inte lika uppseendeväckande som det året en älg hade tagit sig ut till ön och fastnat i ett av näten. Tidigt denna andra morgon hade däremot en rovfågel vi sett då och då fastnat. En lärkfalk (Falco subbuteo) hade antagligen jagat en bergfink i gryningsljuset och båda fastnat i nätet. Bergfinken var tyvärr död, så det kan också vara så att falken försökt ta den när den redan hade fastnat i nätet. Det krävdes varsamma och många fingrar för att undvika falkens vassa klor och näbb.

Lärkfalken protesterade, med all rätt, tämligen högljutt under märkningen, men lugnade ganska snabbt ner sig. Även med en varsam hantering är handske att föredra, vilket Christer insåg när han fick några tjuvnyp på handen. Klart och tydligt syns det i alla fall vem som var mest nöjd med morgonens äventyr.

Med ring runt benet fick den äntligen möjlighet att studera omgivningen innan det var dags att åter få friheten. En oemotståndlig blick, med sina stora runda ögon, upp mot den blå himlen, sa mer än tydligt att nu räcker det med bilder. Väl i luften valde lärkfalken sin egen väg varvid alla fick ett gott skratt och fotografen insåg att stillbild är enklare…..


Stora Fjäderägg, Holmöarna, Västerbotten 22-24 augusti 2021

Stora Fjäderägg (infällt) nordost om Holmöarna

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Stora Fjäderägg #6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: