Stora Fjäderägg #8

STILTJE

Utan vind så kom också värmen mitt på dagen. Mygg syntes svärma runt trädtoppar och inifrån grandungarna hördes klar sång från lövsångare (Phylloscopus trochilus). Inte lika lättfångade som med nät skulle det visa sig. De var för det mesta strängt upptagna och ivriga att lägga på hullet inför flytten söderut. Stanna bara upp korta ögonblick innan de dök in i nästa träd.

De grå flugsnapparna (Muscicapa striata) hade vi sett båda dagarna, men de var också lite försiktiga i skymundan till en början. Nu såg det mer ut som de var mätta och belåtna, nästan poserade eller bara njöt av sensommarvärmen. Ljudet av en motoriserad kamera skärpte dock till blicken.

En och annan grönsiska (Spinus spinus) hade sluppit undan våra nät och höll sig också i grantopparna. Knappast intresserade av de kådiga grankottarna. Däremot så uppehöll sig ett annat gäng inne i grannarna, som var lite petiga med maten och spillde frön ibland. Men mer om det imorgon…..


Stora Fjäderägg, Holmöarna, Västerbotten 22-24 augusti 2021

Stora Fjäderägg (infällt) nordost om Holmöarna

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Stora Fjäderägg #8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: