Urskog i träda

MOTSTÅND

Träda i odlingssammanhang liksom att lägga något för fäfot, låter negativt för bonden. När nästan all ”odling” i de nordligaste länen, även kallat Norrland, består av planterad skog, på gammal hävdad odlingsmark, slåttermyrar och skogsbeten, blir träda en nödvändighet. Oavsett vad Skogsstyrelsen eller statliga Sveaskog propagerar för så kan inte alla varelser foga in sig i en likåldrig monokultur av raka stammar. Växt- och djurvärlden är mycket krångligare och krokigare än så. Om mallen är för trång, byt mall.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 19 september 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: