Skog, jord, klimat och de sju dödssynderna – 6

Frosseri (gula)

Frosseri är att överkonsumera något, till den punkt där den som frossar inte förmår konsumera allt utan stora delar går till spillo.

Köp 3 betala för 2, oavsett hur många du behöver. Endast idag 50% rabatt, imorgon är det ändå försent. Byt bil innan nästa skattehöjning. Konsumtionen av varor, och för den delen också tjänster gör oss lyckliga, för stunden. Godis är gott, så länge det kommer en ny smak. Hjulen rullar, börsen stiger och samhället går bra, för en del riktigt bra förstås. Mår vi dåligt finns det lyckopiller att handla. Cancerns dolda orsaker kan vi inte förklara, för det kan väl inte vara vi själva som är orsaken. Medan vi funderar vidare på vem som skall ta initiativet och berätta den beska sanningen om livets ändlighet så gnager vi lite till på Tellus, vårt enda livs levande klot. En liten koboltgruva här, några extra träd till för inblandning av biobränsle till din bil, en kinesisk vindkraftpark i norra Sverige där det inte så finns så många röster att hämta i nästa riksdagsval eller lite mer strömming till norges laxodlingar. Frossa och njut, snart är vår saga slut.

Väntan

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Skog, jord, klimat och de sju dödssynderna – 6

  1. I like your parable of the pot. It smells burnt from it, here and there on the globe. It is always uplifting with image viewers who can associate freely around an expression, which even I do not always see clarity in. Free creation for free thoughts.

   Gillad av 1 person

 1. Fina bilder och en stark text om sakernas sorgliga tillstånd. Man kan undra om det är människan som art som är problemet eller om det är det samhällssystem som vi har låst in oss i som bär skulden. Jag tror på det senare.
  Mvh,
  Jukka

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: