6 månader och 1 vecka

Att lägga kamera och bildidéer åt sidan så länge har inte varit lätt. Ett mycket intensivt halvår har sprungit iväg med ett inflyttningsklart hus som resultat till mina kära. Tänker inte ösa inredningsbilder över er, även om jag kan tro att nyfikenheten är stor. Min egen erfarenhet har vuxit en bit och ringen runt magen krympt som bonus. Det viktiga har dock varit att skapa ett tryggt hem.

Många funderingar har hållit mig vaken på morgonens småtimmar, kring husbyggande förr och hur långt man kan/skall gå för att bevara gamla hus. Förhoppningen är att detta hus skall få ett nytt längre liv med nya människor i det som ser dess historia, betydelse och som själva växer med huset. Fast som min dotter uttryckte det efter första natten: ”Det känns lite konstigt, som att flytta hemifrån fast man snart är fyrtio år”.

Jag passade i alla fall på att ta en veckas semester i Rogen, Härjedalen, om man nu kan säga så som pensionär. Som min arbetande fiskekompis uttryckte det: ”Du har ju betalt för att göra ingenting”. I mitt fall tvärtom, ingen betalning för utom en flod av tacksamhet för att ha gjort mycket under en begränsad tid. Visst återstår en del arbete, men tempot blir lugnare så det borde finnas tid till att lufta kamerorna igen. Vi får väl se…..


Fjällvattnet, Härjedalen – 29 januari 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “6 månader och 1 vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: