VÄGVAL

Livet är fullt av val. Från trivialiteter som dagens middag till att lägga sin röst i ett val till riksdagen. På min vanliga morgonrunda så gick funderingarna i takt med mina steg. Istället för att studera fötternas rörelse, som normalt gör som jag tänker, höjde jag blicken och uppfattade att det sker vägval i skogen med.

Det första är klassiskt i polariseringens värld idag. Antingen är du för eller emot, höger eller vänster, vilket bara resulterar i en kluven värld.

Sedan kommer de som försöker lirka sig fram mellan olika åsikter och aldrig riktigt ta ställning. Glider undan och slingrar sig när andra pekar riktning.

Det tredje exemplet är också välbekant i kretser med en mycket uttalad åsikt och plan för världen. Leder som regel till splittring där varje förgrening försvagar strävan mot målet.

Till sist de som inte följer strömmen och går sin egen väg, oftast ensamma och i tysthet. Det ställer förvisso till det lite i samhällsmaskineriet men drunknar till slut i massan.

Jag vet inte vem du är som läser detta men en sak är mycket klar. När 100 00 forskare runt om i denna värld är ense om att det faktiskt är vi människor som nu har ställt till det, då finns bara ett vägval redan idag.


Strömstad – 23 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “VÄGVAL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: