Natursymbolik 1

Vet inte om jag är ensam om detta, vore konstigt i sådant fall, men ofta när jag ser nåt ute i det fria dyker ett ord eller två upp innan bilden fastnar på näthinnan och så småningom i kamerans minne. Associationen är ögonblicklig och fastnar i det egna korttidsminnet, väcks sedan till liv igen framför bildskärmen.

Jag tänker därför försöka förmedla mitt första intryck av dessa motiv, utan några större åthävor bildmässigt. Texten kommer också att underordnas bilden, inga dikter utan bara ett enda ord, som beskriver en företeelse eller ett uttryck som bilden symboliserar hos mej.

Detta är ingen så kallad utmaning i bloggvärlden, men alla som känner igen sig och vill, får gärna göra sin egen reflektion. Hur vi ser på bilden, dess innehåll, betydelse eller funktion är oftast väldigt personligt färgad utifrån var och ens bakgrund och livsfilosofi.

Jag kommer enbart att notera plats och tid för fotograferingen, motivet är underordnat. Ni är alla hjärtligt välkomna in i den symboliska bildvärlden.

Integration

Rogens naturreservat, Härjedalen 2020-09-10

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

9 reaktioner till “Natursymbolik 1

  1. Hårsmycke var det som dök upp i min hjärna …
    Jag ska inte säga att det är så med mig varje dag, men ibland fungerar jag som du … och ett ord blir omedvetet kopplat vid motivet, glöms en stund, men kommer tillbaka när jag ser bilden i datorn.

    Gilla

  2. Integration är ett väl valt ord till din bild, tycker jag. Omgiven av stöttande ‘händer’ tas främlingen emot. och inlemmas i ‘samhället’.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: