Snökänning 1

Kontraster

Tänkte mig uppehållsväder och lite blöt skog efter allt regnande de senaste veckorna. SMHI hade ändrat sig, så istället blev det snöblandat regn och mycket blöt skog. Skogarna i Bullaren ligger lite högre och ett par tre mil från kusten, vilket innebar att årets första snö låg kvar lite utspridd efter nattens nederbörd. Inga vackra motljusbilder med glittrande nysnö utan istället snabbt tinande blötsnö, som ljusa öar i ett annars mörkt landskap. Snön blir liggande kvar lite längre där växtligheten isolerar mot markvärmen.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Snökänning 1

    1. Thank you very much, but unfortunately with the climate changes we see, the opportunities with snow will be fewer in southern Sweden (see upcoming posts Friday-Saturday). Sweden will have the warmest year ever in 2020, already 3 degrees Celsius higher annual average temperature compared to the average for the period 1960-1990.

      Gilla

  1. Ja, suck, snön har verkligen inte varit en långvarig gäst i vinter. Här gillar jag speciellt skogsbilden och den av hällen med snöfläcksmönster.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: