Vårvinter i Rogen 6

Dött träd lever

Torrakan ser förstenad ut, nästan frystorkad, skör utvändigt men samtidigt hård på insidan. På ett utmanande och trotsigt sätt talar den om för de som passerar att jag minsann har klarat av denna miljö utan att behöva flytta på mig. Viker inte ner sig i första taget. Ser naken ut nu men har aldrig behövt ta på sig extrakläder och söka skydd när stormbyarna driver över myrstråket. Ungdomarna som börjat resa på sig i skuggan av den gamle verkar söka klokskap i dess närhet, en tyst kommunikation under markytan. Generöst öppnar torrakan sin famn till nya invånare, svarta eller skarpt gula lavar, oavsett färg är de alla välkomna till nästa steg i livets rotation.

Samtliga foton Rogens naturreservat – 11 och 15 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Vårvinter i Rogen 6

  1. Just det avskalade skänker blicken ro, när det mesta omkring tävlar om att pryda sig, hölja sig, väsnas för uppmärksamhet. Den sista bilden tycker jag mycket om, med det magra paret som kompletterar varandra, står där och… sällskapar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: