Vårvinter i Rogen 8

Het myr

Vissa delar av myrarna fryser aldrig helt, varm ånga tränger upp och skapar andningshål för den pågående nedbrytningen i mörkret. Varma källor finns även i norr, men den järnoxidfärgade botten kanske inte inbjuder till ett vinterbad. Djur och växter drar nytta av den öppna ytan med rinnande vatten. Starrväxter lyser grönt redan under tidig vårvinter. Förunderligt och fascinerande på samma gång!

Samtliga foton Rogens naturreservat – 15 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Vårvinter i Rogen 8

    1. Not this time of year, but from mid-May when the snow is no longer bearing it is easy to sink through and get stuck. During the snow-free part of the year, it is easier to see where it carries one’s own weight.

      Gillad av 1 person

  1. Väldigt fascinerande. Och gör sig bra på bild, med de mjuka bulligt skulpturala formerna som snön bildar omkring vattnet. Vackra foton.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: