Fritt förfall #5

Så långt ifrån en naturlig miljö för gräs, blommande plantor, buskar och träd, som det bara är möjligt. Men varje art har utvecklat sin förmåga till adaption bara vissa grundvillkor är uppfyllda. Jordmån, vatten och sol kan få frön att gro nästan varsomhelst. Skydd undan vind och frånvaro av andra växter eller betande djur underlättar nyetableringen. Desto trögare verkar det gå för den verksamhet som tänker sig en etablering på denna mark.

Så tack till exploatören och kommunen, för den långa handläggningen, så att vi kan följa vårt eget lilla Tjernobyl. Ett nyskapat ekosystem där alla inventeringshungriga kan ansöka om att få göra om underlaget till detaljplanen. Ingen vet, men det kanske finns rödlistade arter eller helt nya mutationer inom området. Vänta i trettio år till så kommer facit.

Den sedan mer än 30 år nedlagda Electroluxfabriken i Strömstad – 2021-06-21

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Fritt förfall #5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: